Code Club je svjetska mreža besplatnih volonterskih klubova programiranja za djecu. Djeca, uz pomoć volontera/edukatora,

prolaze kroz kurikulum pripremljenih projekata iz programiranja i izrađuju animacije, igre i web stranice.

Što je Code Club

Svrha Code cluba je pružiti svakom djetetu sigurnost, vještinu te mu omogućiti da sam oblikuje svoj svijet, a mi podržavamo volontere pri osnivanju izvannastavnih coding klubova.

  • Udružujemo volontere koji dijele strast za digitalnim kreiranjem s djecom i edukatorima diljem svijeta.
  • Podržavamo volontere koji inspiriraju buduće generacije održavanjem radionica u njihovim gradovima.
  • Pružamo kreativne resurse djeci od 7 do 13 godina. Roditelji, edukatori i volonteri kroz naše projekte pomažu djeci da stvaraju svoje igre, animacije i web stranice.

Želimo da djeca, i nakon Code Cluba, nastave s aktivnostima digitalnih izrada, bilo to u njihovo slobodno vrijeme, u školi ili u budućem životu.

Naš cilj je nadahnuti djecu da kroz učenje stvaraju i dijele svoje ideje.

Stvaramo projekte za naše volontere koji podučavaju djecu u Coding klubovima nakon nastave ili u prostorima poput knjižnice. Naše radionice uče djecu kako programirati kroz izradu kompjuterskih igara, animacija i web stranica. Naši volonteri jednom tjedno održavaju radionicu u trajanju od sat vremena.

files

Kako funkcioniramo

Model Code cluba je promjenjiv, prilagođava se vama i djeci u klubu.

  • Ako ste obrazovna ustanova, škola i želite pronaći volontera koji će voditi klub, možete se prijaviti kao voditelj na našoj stranici i potražiti volontere na vašem području.
  • Ako ste obrazovna ustanova, škola te postoji učitelj koji je voljan voditi klub, jednostavno je – prijavite se kao voditelj i obavijestite nas da će učitelj u vašoj školi voditi klub.
  • Ako ste voljni volontirati u školama, prijavite se na našu stranicu i moći ćete potražiti školu u vašem području kojoj treba pomoć.

Nakon osnutka kluba i početka djelovanja imat ćete pristup našim resursima kako biste pomogli djeci u vašem klubu pri stvaranju igara, animacija i web stranica.